Militaire Motorbedevaart

Logo Militaire Bedevaart

61e INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART NAAR LOURDES (13 t/m 23 mei 2019)

De rooms-katholieke geestelijke verzorging van de Nederlandse krijgsmacht nodigt (gewezen) militairen en burgers van het ministerie van Defensie uit deel te nemen aan de militaire bedevaart naar Lourdes in Frankrijk.

Eenmaal per jaar komen militairen uit tientallen landen naar Lourdes om elkaar te ontmoeten, te bezinnen en natuurlijk te genieten. Internationale vieringen worden afgewisseld met meer besloten bijeenkomsten op nationaal niveau, waardoor als vanzelf ruimte ontstaat voor onderling contact.

Gelovig of niet, Lourdes doet iets met je. Beter gezegd: Maria doet iets met je. Zo kan Maria je helpen om de kwetsbaarheid van je menselijke bestaan te accepteren. Daarnaast kent Lourdes een eigen dynamiek, waardoor de verschillen tussen mensen vaak wegvallen. Dat kan je merken aan de onderlinge gesprekken, die gaan vaak meteen de diepte in.

Uiteraard bestaan verschillende manieren om naar Lourdes te gaan, ook in 2019 kan je met de motor naar Lourdes (en weer terug) rijden. Toeren door Frankrijk is een bijzondere ervaring; mooie vergezichten, op zijn tijd een stukje cultuur, hier en daar een kathedraal… en natuurlijk ieder jaar opnieuw uitdagende routes.

Rijden door Frankrijk betekent ook fysiek bezig zijn. Dat heeft alles te maken met de lengte van de ritten, de intensiteit en vaak ook het weer. Dagelijks staan het startpunt en het eindpunt vast, de route daartussen bepaal je uiteindelijk zelf. De motorbedevaart heeft logistieke ondersteuning, waardoor jij je kunt richten op datgene wat voor jou belangrijk is.

De motorbedevaart begint op maandag 13 mei en eindigt op donderdag 23 mei 2018. Meer informatie vindt je elders op deze site.

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.